vineri, 30 octombrie 2009

Otto, bea lapte singurel

Pai de mult n-am mai pus poze cu Otto. Si cum sunt solicitari publicam poze cu Otto. Ottoloi, cum il dezmierdam, nu numai ca a crescut mare, dar si-a intrat si in rol de stapan al casei. El "calareste" aproape tot ce prinde, se joaca cu orice ii cade in labute, mananca orice (de la paine, orez la carne de tot felul), si nu de mult timp cu mai mananca laptic din biberon ci bea singur!... Ura!, am crescut mare
In rest ne tolanim unde ne pica, roadem papuci, sarim dupa cordonul de la jaluzele de la geam, ne ascundem in masina de spalat rufe, roadem degete si ne dam huta cu masa de la bucatarie.






Pui cu legume si orez in stil chinezesc

Reteta ultra rapida, satioasa si gustoasa. Recomand reteta intr-un wok. Daca nu aveti wok e ok si o tigaie de teflon. Necesar: 200 gr piept de pui; 150 gr orez fiert, eu l-am facut in masina de gatit orez; legume (aprox 200 gr, eu am folosit morcov, ceapa, si fenicul), 200 ml supa de pui sau apa (pentru supa de pui puteti sa fierbeti oasele pieptului de pui sau orice alte oase si piele de la un pui care in mod normal sunt aruncate), 3 linguri ulei, condimente asiatice sau chinezesti, 2 linguri seminte susan, 3 linguri sos de soia; 3 linguri sos Worcestershire. Se caleste la foc mare in wok pieptul de pui taiat fidelute in cele 3 linguri ulei. Se adauga condimentele chinezesti (aici recomand de la Carefour un amestec pentru mancare chinezeasca de la sectiunea condimente marca Carefour, care costa 1,7 RON si nu este foarte picant, in poza e pudra galbuie), se adauga sosurile, apoi supa de pui. Cam dupa 5 minute de adauga legumele. Se mai tin pe foc aproximativ 5 minute. Apoi se adauga semintele de susan. Pana scade supa se tin la foc mare. Se serveste cu orez simplu fiert.












marți, 27 octombrie 2009

Supa de surimi

Am descoperit surimi acum vreo 5 ani. Sunt echivalentul parizerului de crab. Foarte buni, cel putin in salate. Eu oricum ii mananc fara nimic, doar decongelati rapid in microunde.Nu sunt cea mai fericita alegere de mancare "sanatoasa" dar din cand in cand imi vine asa cate o pofta si mananc cate o punga de 250 gr. Ii gasiti la supermarket la sectiunea peste congelat alaturi de fish fingers.
Reteta e foarte rapida si usoara: 6 bucati surimi, o jumatate de morcov, cam 50 gr castrevete verde, ceva ceapa verde, un ardel iute, otet, sos de soia, o lingura ulei, 50 gr taietei cu ou, condimente iuti, sau orice altceva ce va place HOT!. Toate se taie fideluta. Se fierb rapid aproximatix 15 minute la foc mare. Se condimenteaza cat mai iute si se toarna peste taietei. Se lasa aproximativ 5 minute si se serveste fierbinte. IMPORTANT: supa trebuie sa fie fierbine si foarte condimentata!




luni, 26 octombrie 2009

Tarta cu visine - reteta Mirelei care nu da niciodata gres

Mirela, my big sister - o gospodina si cofetareasa foarte buna m-a invatat acum....multi ani...cum sa faci sa-ti iasa intotdeauna tartele, checurile, blaturile de tort. Adica, respecti cu stictete reteta si n-are cum sa se lase in cuptor. The recipe este: cate oua vreti x 2 linguri zahar x 1 lingura faina. Adica, cum e cazul astazi, folosim 5 oua, 10 linguri zahar si 5 linguri faina de grau. Doat atat. GARANTAT! Se bat albusurile spuma cu 5 linguri de zahar. Se bat galbenusurile spuma cu 5 linguri de zahar. Se toarna galbenusurile peste albusuri. Se incorporeaza usor faina si gata!
Se orneaza, dupa cazul de azi, cu visine fara samburi (de alea congelate de la mama...) sau orice alte fructe moi si usoare si se da la cuptor aproximativ 30 de minute la foc mediu.







Tortilla - omleta spaniola

Reteta foarte usoara. N-as spune ca e foarte rapida, dar pot sa spun ca e foarte buna. Aveti nevoie de: 300 grame cartofi curatati si taiati felii, 4 oua, o jumatate de ceapa, ulei de masline, sare si piper.

Incingeti ceva ulei in tigaie, puneti cartofii si cepa taiata fidelute, presarati sare si piper. Acoperiti cu un capac si lasati la foc foarte mic (minim) aproximativ 10 minute, apoi intoarceti cartofii. Mai lasati inca 10 minute.

Dupa cele 20 de minute la foc mic, luati cartofii si cepa si turnatii peste cele 4 oua batute lejer si condimentate. Apoi turnati toata compozitia inapoi in tigaia in care ati incins iar ceva ulei.



Iar gatiti la foc foarte mic inca 20 de minute. La jumatatea timpului intoarceti lejer omleta.

Se serveste calda sau rece ca aperitiv sau fel principal. Foarte gustoasa. Noi am servit cu salata asortata. Gustos!

sâmbătă, 24 octombrie 2009

Ce-am gatit azi - sau mai bine spus saptamana asta

Public ceva poze cu ce-am mai gatit saptamana asta. Nu-i cine stie ce. Cum spuneam, de mancat trebuie sa mancam. Salata de fasole cu marar, mamaliguta cu piure de cartofi, ou prajit si branza de burduf, piept de pui la gratar cu sos de smantana cu usturoi, carnati de porc in mat de oaie, cartofi prajiti cu telemea si un sos de smantana cu usturoi.




Peste la cuptor - reteta rapida

Inspirat de cartea pe care o ofera vinerea Jurnalul National am cumparat de la Selgros platica congelata. E rezonabil pretul (aprox. 7,5 RON/kg) si am gatit dintr-un kilogram vreo trei feluri de mancare. (Ok - recunosc boboaca mea nu-i innebunita dupa peste si de asta am facut 3 feluri, si oricum eu gatesc doar pentru doi): peste la cuptor, peste rapid la microunde in sos de smantana si ciorba de peste.
Pentru reteta de peste la cuptor am folosit: 2 platici mari, cam 200 gr conopida, 2 lamii mici, otet balsamic, condiment de peste si apa. Se curata pestele de solzi, de eviscerat am scapat ca era deja eviscerat, se cresteaza, se aseaza pe felii de lamai, se inconjoara in conopida si lamaie si se stropesc cu otet. Se adauga ceva apa, si se dau la cuptor in folie de aluminiu. Cam 15 minute. Si apoi sunt gata. Eu am servit cu porumb copt. Destul de rapid si gustos, sa nu mai zic ca nu ar trebui sa ingrase....ha, ha, ha






Print

Custom Search

Search