luni, 9 ianuarie 2012

Porc cu gutui in sos de caramel

Pentru ca una din surorile mele iubeste enorm gutuiile m-am gandit la masa de Craciun sa fac ceva din carne dar cu gutui: porc cu gutuii in sos de caramel
Pentru 2-3 portii avem nevoie se:
- 300 gr carne de porc
- 3 gutuii medii (500 gr)
- un mocov mare (100 gr)
- 3-4 linguri de ulei
- o lingura mare de faina alba
- 2 linguri cu zahar tos
- sare, piper
Procedeu:
1. se taie gutuiile felii si se curata de samburi
2. morcovul se curata si se taie felii subtiri
3. gutuile si morcovul se gatesc in uleiul incins timp de 2-3 minute (gutuile tb tatite repede pentru ca oxideaza si isi schimba foarte repede culoarea)
4. separat se topeste zaharul tos pana capata culoarea brun ruginiu
5. dupa caramelizare se adauga peste zahar un pahar de 200 ml apa rece
6. se lasa sa fiarba pana tot zaharul de topeste
7. se adauga lingura de faina amestecata cu 50 ml apa rece
8. se fierbe sosul de caramel pana cand capata consistenta unui sos dens
9. carnea de porc se curata si se taie cuburi dupa care se prajeste usor pana la rumenire
9. intr-n vas termorezistent se aseaza carnea apoi gutuile cu morcovul, se toarna sosul si se condimenteaza cu sare si piper
10. toata compozitia se da la cuptor la foc mediu timp de 10-15 minute

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search