sâmbătă, 18 februarie 2012

Reteta rapida de papanasi

Pana nu demult gandeam ca aluatul de pananasi trebuie sa fie nelipicios, asa ca cel de paine, si implicit puneam mult prea multa faina...am  realizat recent ca nu trebuie neaparat ca aluatul sa fie modelabil ca la paine, mai putina faina, modelat in mana cu putina faina si pus direct la prajit...
Pentru 6 papanasi medii fara pretentii:
- 400 gr branza de vaci
- 2 oua
- 4-5 linguri de zahar tos
- faina cat sa se inchege aluatul (100-150 gr)
1. se amesteca branza cu ouale batute si zaharul
2. se incorporeaza faina usor pana rezulta un aluat lipicios, dar care se vede ca are si branza
3. se modeleaza fiecare papanas in mana, cu faina, de preferat cu manusi de protectie
4. se prajesc in ulei incins pana la rumenire
5. se servesc cu mai multe dulceturi (de nuci verzi, de cirese si de zmeura), repede, cat sunt calzi...
...asa trebuie sa fie papanasii, cu multa branza, cu gust de branza si cremosi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search