luni, 30 noiembrie 2009

Vafe sarate cu masline, somon si cascaval

Vafele sunt solutia cea mai simpla si necomplicata cand ai chef de o gustare dulce sau sarata. Cand sunt pregatite dulci reprezinta cea mai buna, simpla si gustoasa metoda de a te indulci rapid. Cand sunt pregatite "sarat" pot fi aperitive delicioase, gustarea de scoala sau mancarea de servici. La cele sarate avantajul este ca nemaifiind umplute, nu curg si nu iti murdaresc mainile. Reteta clasica de vafe sarate: faina, oua, lapte, unt sau margarina, praf de copt si ceva sarat. Reteta de azi: Vafe sarate cu masline, somon si cascaval. Necesar: 300 gr faina alba, 2 oua, 150 ml lapte, 100 gr unt, 70 gr smantana, 100 gr cascaval, 50 gr mozzarela, 30 gr masline, 30 gr somon afumat, 1 plic praf de copt si un praf de sare. Se taie somonul, mozzarela, se curata maslinele de samburi, se rade cascavalul. Se amesteca toate ingredientele pana capata consistenta unui aluat de pandispan sau chec. Se coc in masina de vafe. Se servesc si reci si calde.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search