duminică, 1 aprilie 2012

Trigoane chinezesti cu porc si fructe de mare

O reteta de inspiratie asiatica.
Trigoane in aluat de placinta cu porc si fructe de mare
Pentru 40-50 e bucati ne trebuie:
- 400 gr carne de pirc
- 200 gr fructe de mare marinate sau fierte
- un pachet de aluat de placinta
- 2 cepe verzi
- un morcov
- doua oua: unul pentru umplutura si unul pentru lipitul aluatului
- o lingura zeama de lamaie
- sare si piper
- sos de soia, sos de peste, pasta de curry, condimente chinezesti praf
- ulei pentru prajit
Procedeul este destul de migalos, insa rezultatul este foarte gustos!
1. se da prin masina de tocat carnea de porc, fructele de mare, ceapa si morcovul
2. se adauga oul si condimentele cu sosurile
3. se formeaza o pasta ca pentru piftele
4. aluatul de placinta foi se dezgheata pentru 10 minute si se taie fasii lungi (aproximatix 5 cm latime0
5. se bate un ou si se adauga doua linguri de apa
6. pe o lungime de aluat se unge, cu un penson, ou pentru a face priza buna foaia de aluat
7. se pune o jumatate de lingurita de umplutura la inceputul fasiei de aluat
8. se ruleaza ca in imagine si se prajesc in ulei
Se servesc reci pe post de aperitiv. Foarte gustoase!
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search