duminică, 19 februarie 2012

Risoto cu telina, praz si opintici

Reteta delicata, buna si sanatoasa.
Pentru 2 persoane:
- un pahar de orez pentru risoto (350 ml)
- 350 gr opintici congelati sau naturali
- 100 gr praz
- 100 gr telina verde
- scortisoara, nucsoara, curry praf si pasta,
- 3 linguri ulei de masline
- sare si piper
- pascaval sau telemea pentru servit, 50 gr
1. se spala si se taie marunt prazul si telina verde
2. se calesc in ulei telina si prazul
3. se adauga opinticii congelati si se gateste pentru 15 minute
4. se adauga orezul si apa (doua pahare, dublu cantitatea de orez)
5. se gateste orezul la foc potrivit pentru 15 minute si se adauga condimentele
6. orezul se amesteca tot timpul pentru a nu se lipi de fundul vasului de gatit
Gata! Se serveste cald cu telemea sau cascaval ras deasupra pentru a intari gustul.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search