vineri, 30 octombrie 2009

Pui cu legume si orez in stil chinezesc

Reteta ultra rapida, satioasa si gustoasa. Recomand reteta intr-un wok. Daca nu aveti wok e ok si o tigaie de teflon. Necesar: 200 gr piept de pui; 150 gr orez fiert, eu l-am facut in masina de gatit orez; legume (aprox 200 gr, eu am folosit morcov, ceapa, si fenicul), 200 ml supa de pui sau apa (pentru supa de pui puteti sa fierbeti oasele pieptului de pui sau orice alte oase si piele de la un pui care in mod normal sunt aruncate), 3 linguri ulei, condimente asiatice sau chinezesti, 2 linguri seminte susan, 3 linguri sos de soia; 3 linguri sos Worcestershire. Se caleste la foc mare in wok pieptul de pui taiat fidelute in cele 3 linguri ulei. Se adauga condimentele chinezesti (aici recomand de la Carefour un amestec pentru mancare chinezeasca de la sectiunea condimente marca Carefour, care costa 1,7 RON si nu este foarte picant, in poza e pudra galbuie), se adauga sosurile, apoi supa de pui. Cam dupa 5 minute de adauga legumele. Se mai tin pe foc aproximativ 5 minute. Apoi se adauga semintele de susan. Pana scade supa se tin la foc mare. Se serveste cu orez simplu fiert.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search