luni, 26 octombrie 2009

Tortilla - omleta spaniola

Reteta foarte usoara. N-as spune ca e foarte rapida, dar pot sa spun ca e foarte buna. Aveti nevoie de: 300 grame cartofi curatati si taiati felii, 4 oua, o jumatate de ceapa, ulei de masline, sare si piper.

Incingeti ceva ulei in tigaie, puneti cartofii si cepa taiata fidelute, presarati sare si piper. Acoperiti cu un capac si lasati la foc foarte mic (minim) aproximativ 10 minute, apoi intoarceti cartofii. Mai lasati inca 10 minute.

Dupa cele 20 de minute la foc mic, luati cartofii si cepa si turnatii peste cele 4 oua batute lejer si condimentate. Apoi turnati toata compozitia inapoi in tigaia in care ati incins iar ceva ulei.



Iar gatiti la foc foarte mic inca 20 de minute. La jumatatea timpului intoarceti lejer omleta.

Se serveste calda sau rece ca aperitiv sau fel principal. Foarte gustoasa. Noi am servit cu salata asortata. Gustos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search