luni, 15 martie 2010

Biscuiti cu ghimbir si portocale

Cateodata imi vine pofta de biscuiti de casa. Zilele trecute am facut biscuiti cu portocale si ghimbir. Foarte aromati si crocanti.
- 500 gr gaina alba de grau
- 2 portocale mari
- o bucata de ghimbir
- 2 oua
- 100 gr zahar
- un plic amoniac pentru prajituri
- unt topit pana la consistenta potrivita, aproximativ 100 gr
Se scoate zeama cu tot cu pulpa de la cele 2 portocale. Se da ghimbirul curatat prin razatoarea mica. Se amesteca toate ingredientele si se lasa aluatul la odihna timp de o ora. Se intinde aluatul subtire in foi si se taie in formele dorite. Se coace la foc mic la cuptor intr-o tava cu hartie de copt. Se mananca cu lapte si ciocolata la mic dejun sau pe post de gustare.











4 comentarii:

  1. Foarte fain, cred ca e si foarte bun!

    RăspundețiȘtergere
  2. Fresh, thanks a lot for your nice words. they where pretty good, especially with dear chocolate and some warm embrace. My best to you...

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut draga Andrei, sa stii ca sunt mare fana a afumaturilor...si implicit a blogului tau. Cele mai bune trebuie sa fie fasolele cu afumatura...si desigur un peste fumat "in casa". I think you know what I'm trying...sa spui de ceva randuri. Multam' de vizita si de aprecieri.

    RăspundețiȘtergere

Print

Custom Search

Search