luni, 9 ianuarie 2012

Piftele din porc si vita coapte in cuptor

Piftele sunt nelipsite in aperitivele romanesti..si cui nu-i plac? Noua ne plac foarte de mult de accea le gatim des. O metoda mai putin grasa de a gati piftelele este accea de a le coace in cuptor. Printre avantaje va pot mentiona: mult mai putina grasime in piftele datorita coacerii, nu mai trebuie sa le intoarceti, nu riscati sa va frigeti cu uleiul incins, vor avea un gust mult mai bun, gust de copt, de friptura ...in rest va las sa descoperiti voi restul de avantaje...
Pentru o masa festiva mare (in jur a 90 de piftele medii cam cat o nuca) va trebuie:
- 1 kg carne tocata amestec porc si vita
- 3 cartofi (300 gr)
- 2 cepe medii (100 gr)
- un morcov (50 gr)
- doua oua mari
- o capatana de usturoi
- 1-2 linguri de faina de grau sau de pesmet
- sare,  piper, boia de ardei iute sau dulce
- 2-3 felii de paine umezite in apa
- o mana strasnica de patrunjel (o legatura de pattrunjel verde)
Sa vedem cum facem:
1. mie imi place sa mai dau o data carnea tocata prin masina de tocat
2. se toaca legumele prin masina de tocat
3. se toaca painea umezita si scursa prealabil in apa
4. se toaca si patrunjelul
5. toate ingredientele se amesteca intr-un lighean mare
6. se condimenteaza si se adauga faina sau pesmetul daca e cazul, adica daca aluatul este foarte lipicios
7. se lasa la rece compozitia timp de o ora
8. intr-o tava intinsa se aseaza o folie de silicon sau hartie de copt
9. se modeleaza piftelele cu ajutorul unei lingurile si folosind manusi chirurgicale (ca sa evitati lipirea aluatului de degete si spalarea deasa a mainilor in timpul modelarii)
10. asezati piftelele in tigaie si dati tigaia la cuptor, la foc moderat timp de 30-40 de minute.
Veti vedea cat de multa grasime vor lasa piftelele dupa coacere...sa nu mai vorbim de uleiul in are se prajesc piftelele de obicei...
Gata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search