duminică, 1 aprilie 2012

Cheesecake - tarta cu branza

Suna bine nu? Parte destul de greu, dar nu e! Incercati!
Reteta foarte simpla si usor de realizat. 
Pentru o tarta:
- 200 gr biscuiti digestivi sau simpli
- 100 gr unt moale, topit
- 800 gr branza de vaci dietetica, moale
- 200 gr samntana
- 3 oua
- 80 gr zahar tos
- 2 sticlute cu esenta de vanilie slaba
Pregatitea:
1. biscutii se sfarma foarte marunt intr-un prosop sau in tocator
2. untul se topeste
3. se amesteca biscuitii cu untul pana foarmeaza o compozitie sfaramicioasa (nu trebuie sa se comporte ca un aluat clasic, poate di si trebuie sa fie exact de compozitia unui nisip)
4. pe fundul unei forme de tarta (sau a unui vas yena daca nu aveti forma de tarta) asezati compozitia pentru baza tartei, dupa ce, in prealabil, ati uns fundul vasului cu unt
5. presati bine compoztia cu o lungura
6. separat, in robot, blender sau tocator, se pun branza, smantana, zaharul si esentele si se amesteca
7. se bat ouale separat si se adauga peste compozitia de branza
8. dupa amestecare, compozitia se toarna peste btatul de biscuiti
9. se da la cuptor vasul pentru 60-70 de minyte, la cea mai mica treapta de temperatura
10. se scoate tarta chiar daca mijlocul acesteia este inca moale, se va intari in frigider
11. se pune tarta, la cere, timp de 4-5 ore sau o noapte
12. se serveste rece cu diferite gemuri sau cu sos de ciocolata
PS: nu am mai apucat sa fac poze a II a zi, cu tarta in sectiune, era mare graba!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search