marți, 25 ianuarie 2011

Supa crema de legume cu mozzarela

Un mod foarte interesant de a da gust unei supe crema de legume este acela de a adauga mozzarela sau cascaval inainte de a incalzi supa. Branza se va topi...si veti obtine un gust foarte aromat si bogat. Supa nu are nici o leguma vedeta, este facuta cu legume clasice, in proportii oarecum egale care se gasesc de regula in frigiderele tuturor.
Pentru 5 portii de supa densa de legume avem nevoie de:
- 2 cartofi medii
- 2 cepe medii
- 2-3 morcovi medii
- 150 gr telina
- 150 gr mazare congelata
- 150 gr porumb congelat
- o rotita de mozzarela (100-150 gr)
1. Se curata si se spala legumele care se vor taia ulterior in cuburi
2. Se pun la fiert in 2,5-3 l apa
3. Dupa o ora de fiert se scot legumele care se paseaza intr-un blender sau mixer vertical
4. Se pune pe foc zeama ramasa dupa fierbere si se adauga legumele pasate
5. Se condimenteaza dupa gust...la mine nu a mai fost nevoie de nimic, nici sare macar
6. Dupa un clocot adaugati mozzarela taiata cuburi si stingeti flacara
Se serveste f calda cu bucatele de paine prajita si extra branza....

2 comentarii:

Print

Custom Search

Search