sâmbătă, 28 aprilie 2012

Tort cu budinca de vanilie

Un tort de amatori care nu poate da gres.
Pentru blat am folosit reteta clasica de "sponge cake" - tip cozonac, iar pentru umplutura am facut o budinca de casa de vanilie.
Sa vedem ingredientele pentru blat:
- 175 gr faina de grau tip 000
- o lingurita de praf de copt
- 3 oua mari la tempoeratura camerei
- 175 gr unt moale nesarat
- o jmatate de sticluta de esenta de vanilie concentrata
Pentru budinca de vanilie:
- 3 oua mari
- 350 ml lapte
- 100 gr unt
- 100 gr zahar
- o jmatate de sticluta de esenta de vanilie concentrata
- o linguta mare de faina de grau
- 30 gr spuma de lapte foarte gras fiert - ingredient optional
Pentru insiropat:
- 100 ml sirop de capsuni amestecat cu 200 ml apa
Pentru ornat:
- 50 gr ciocolata rasa
Preparare:
1. toate ingredientele pentru blat se amesteca cu un mixer intr-un bol mare
2. intr-o forma de tort sau un ceaun se pune ratie de copt si se unge cu putin ulei
3. se da la copt blatul in cuptorul incalzit in prealabil timp de 30-40 de minte la 175 grade (pragul 3 de caldura)
4. timp de 30 minute nu se deschite usa cuptorului
5. se verifica blatul cu scobitoarea pentru a vedea daca e copt
6. cat se coace blatul pregatim budinca
7. toate ingredientele pentru budinca se dau prin blender pentru omogenizare excluzand untul si faina de grau
8. se pune compozita la fiert intr-un vas antiaderent sau ceaun pentru 10 minte si se amesteca permanent.
9. la final se adauga lingura de gaina de grau amestecatat cu 15 ml de apa
10. dupa incorporarea fainii se pune untul, se amesteca si se lasa la rece
11. dupa ce s-a copt blatul in scoatem din forma dupa 10-15 minute si il lasam sa se raceasca
12. dupa racite se taie blatul in trei cu un cutit cu lamela lunga
13. se insiropeaza fiecare stat de blat, se umple cu budinca si se orneaza cu budinca ramasa si ciocolata rasa
14. se serveste dupa ce a stat la rece pentru cel putin 3-4 ore
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search