luni, 5 aprilie 2010

Priconuci

Hristos a inviat!
De Paste am incercat, de mare pofta, sa fac priconuci. Desigur ca nu mi-au iesit exact ca acelea din cafetariile copilariei mele...am mancat insa ultima data unele extraordinare in Barlad.


Sa vedem reteta:
- 5 albusuri de ou la temperatura camerei
- 200 gr nuci, alune, migdale in ce proportie doriti macinate
- 2 linguri de faina de grau
- 100 gr zahar brut din trestie de zahar
- 30 gr zahar vanilat
- 1 plic de zahar cu scortisoara (sunt la Kaufland)
- 1 plic de capucino
Se bat albusurile spuma cu zaharul vanilat la care se adauga treptat zaharul brun iar la final zaharul cu scortisoara. Peste albusul batut cu indarjire se adauga in ploaie nucile macinate si se amesteca usor cu un tel. Se adauga ulterior cele 2 linguri de faina si plicul de capucino. Se incorporeaza usor si se toarna cu posul fara sprit pe tava acoperita cu hartie de copt. Se dau la cuptorul incalzit in prealabil la foc mic timp de 20-25 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search