duminică, 6 martie 2011

Bors de perisoare II

Un bors clasic...cu traditie, foarte simplu si gustos.
Pentru 5-6 portii avem nevoie de:
pentru perisoare:
- 300 gr piept de pui
- 2 oua
- un pahar de orez...(aproximativ 100-120 gr orez)
- un praf de sare
pentru bors:
- 2 linguri zarzavat de iarna 
- 150 ml suc de rosii sau rosii cuburi din conserva
- o ceapa medie
- o jumatate de ardel gras rosu
- un morcov mic
- o jumatate de ardel gras verde
- 2 linguri zarzavat congelat sau verde
- o lingurita de sare
- 300 ml bors
Preparare:
1. se spala si se taie cuburi mici toate legumele
2. se pun legumele la fiert timp de 15 minute in 2-2,5 lintri de apa
3. cat fierb legumele se preparara perisoarele astfel:
- pieptul de pui curatat si spalat se taie cuburi
- se adauga ouale si orezul cu praful de sare
- se amogenizeaza toata compozitia care se va trece prin masina de tocat carne sau prin robotul de bucatarie
Omogenizarea compozitiei de perisoare prin masina de tocat carne este optionala, insa va duce la o consistenta mai buna a perisoarelor.
4. dupa cele 15 minute adaugam la fiert sucul de rosii cu zarzavatul congelat
5. mai fierbem inca 15 minute si adaugam perisoarele formate, pe loc, cu lingurita in compozitie
6. adaugam borsul si mai fierbem inca 15-20 minute pana se fierb si perisoarele.
7. se adauga sare, dupa gust, si e gata

Un comentariu:

Print

Custom Search

Search