luni, 1 februarie 2010

Cea mai simpla reteta festiva - pui rumen pe sticla

Cand urmeaza un eveniment festiv, cand ai de impresionat, cand ai timp dar n-ai chef, sau cand ti-e pofta de un pui rumen poti sa faci o reteta extraordinar de simpla si de buna: pui pe sticla. Cat de simpla e?
- 1 pui mediu, aproximativ 1,5 kg spalat si curatat
- 1 sticla goala de 500 ml cu gatul lung
- 1,5 litri apa
- condimente: cimbru, boia, curry, sau orice condimente va sunt pe plac
- uitam...si o scobitoare
Dupa curatarea si spalarea puiului il condimentati din belsug atat la exterior cat si la interior cu ce condimente va plac. Sticla o umpleti cu apa. Puiul il infingeti in sticla pana ajunge la gat. Puneti restul de apa intr-un vas yena si dati la cuptor la foc foarte mic timp de 3 ore. Dupa 2 ore intepati carnea cu scobitoarea pentru a permite grasimii sa se scurga. Dupa cele 3 ore, sau mai bine spus dupa ce observati ca e rumen tare puiul in scoateti si il lasati sa se odihneasca timp de 20 minute. Apoi cu un prosop curat extrageti puiul de pe sticla. Gata! Va fi asa de fraged de se va rupe bucati... Serviti cu garnitura de legume, orez, etc. Simplu dar foarte festiv.






7 comentarii:

  1. Säracu Pui!!!

    a fost mort si a trebuit sä se imbete:-)))))
    Cunosc asta si pot sä confirm cä este minunat....
    Asa ceva funktioneazä tot Timpul, place la toatä Lumea..

    Salutäri Jacob

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicios,delicios............si eu il fac si ne place foarte mult.
    Te pup, Lop!

    RăspundețiȘtergere
  3. Diamond, multumesc de vizita. Seara buna! Lop

    RăspundețiȘtergere
  4. Jacob, multumesc mult de comentariu si de confirmare. Te salut. F.

    RăspundețiȘtergere
  5. Maria, multumesc mult de pupic. Te salut cu caldura. Lop!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bun, tare bun puiutul tau !
    Hai sa-ti vand un pont...
    Ia tine-l tu pe d-nul pui 24 de ore intr-un bait cu vin si apoi purcede la coptul lui....
    Vorbim dupa.
    Sa-mi spui parerea....

    RăspundețiȘtergere

Print

Custom Search

Search