duminică, 12 iunie 2011

Inghetata de capsuni home made

Nu e chiar inghetata reteta de fata, dar merge excelent intr-o zi calda de vara si nu numai.
Capsunile sunt de la mama din gradina, asa ca reteta de astazi e speciala...cu mare drag dedicata mamei si celor doua surori extraordinare pe care le am.
Pentru 3 caserole de aproximativ 500 ml avem nevoie de:
- 1,5 capsuni spalate si curatate
- 200 gr zahar brun sau mai putin daca capsunile sunt f dulci
- 500 ml smantana
1. se blenduiesc capsunile (se pot pasa cu paleta de piure sau da prin masina de tocat carne daca nu aveti blender). Eu le-am blenduit in tocatorul de legume si fructe Bosh, care este un gadget excelent de folositor in bucatarie.
2. se adauga zaharul si smantana
3. se amesteca compozita de mai multe ori pana se topeste zaharul
Se serveste necongelat pe post de piure de fructe sau congelata in forma de inghetata.
Gata!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search