sâmbătă, 28 aprilie 2012

Saramura de peste (hering)

Hering-ul este un peste destul de accesibil, la pret, cu piele cenusiu albastruie si cu un gust mai pe placul meu decat macroul sau sardinele.
Pentru astazi, va recomand o saramura de hering. Foarte gustoasa!
Ingredinete:
- un kg de baby hering
- 2 legaturi de ceapa verde
- doua rosii mari bine coapte
- o mana mare de patrunjel
- o jumatate de ardel gras
- 3 ardei chili uscati
- 30 ml otet de mere
- sare si piper dupa gust
- faina de grau pentru prajit pestele
1. se curata, sa spala si se taie capurile heringului
2. se prajeste pestele tras prin faina de grau in ulei
3. separat facem saramura
4. se spala, se curata si se taie toate ingriedientele pentru saramura care apoi se fierb pentru 10 minute
5. cat fierbe saramura curatam pestele de spini si scoatem coloana
6. saramura fierbinte se toarna peste pestele curatat si se lasa la macerat pentru cel putin o ora
7. se serveste calda cu mamaliga sau rece cu paine
Foarte gustos! Reteta ajunge pentru 6-7 persoane!
Saramura trebuie sa fie putin picanta, putin acra si putin sarata in acelasi timp!
Se poate pune si la conservat in borcane sterilizate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search