duminică, 12 februarie 2012

Ciuperci mixte cu legume

Retete de iarna, pentru nopti la gura sobei...
Ciuperci mixte cu legume (pentru 2 persoane ca fel principal)
- 500 gr mixt de ciuperci: champignon albe, brune si pleurotus
- 100 gr fenicul
- 100 telina verde
- 100 gr morcov
- 3-4 catei de usturoi
- 100 gr smantana
- 3-4 linguri ulei de masline
- sare si piper proaspat macinat
Sa vedem cum se face:
1. intr-o tigaie antiaderenta se incalzeste uleiul cu 100 ml apa
2. adaugati legumele taiate rondele si morcovul taiat pe lung in fasii subtiri
3. dupa 5 minute se adauga ciupercile spalate, curatate si taiate
4. se gatesc ciupercile in sucul propriu timp de 10-15 minute dupa care se adauga smantana amestecata prealabil cu usturoiul
5. se mai calesc timp de 5 minute pana sunt gata
6. se condimenteaza si se servesc fierbinti cu mamaliga
Un gust bogat, crocant si cu o aroma speciala: iubesc feniculul in orice combinatie...
Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search