duminică, 12 februarie 2012

Oua en cocotte cu ton afumat si ton premium

De fiecare data de cate ori am gatit aceasta reteta nu am apucat sa fac poze cu toata etapele retetei, poate de cat sunt de bune ca nu ma gandeam decat cum sa le mananc mai repede...sau de graba, am apucat acum insa si va recomanda cu cea mai mare incredere.
Pentru o persoana ca fel principal:
- 2 oua mari
- 2 vase mici speciale pentru oua en cocotte (rezistente la temperaturi mari, banui insa ca se pot face si cu doua cesti de cafea)
- 50 gr unt
- 30 gr ton afumat pentru un tip de ou
- 30 gr ton premium
- 30 gr parmezan
- 30 gr cascaval
- ierburi de provance
Procedeul este foarte simplu:
1. in vasele mici pentru oua se unge pe pereti o jumatate din cantitatea de unt
2. se adauga intr-un vas tonul afumat iar in al II - lea vas tonul premium
3. peste ton se sparg ouale
4. peste oua se adauga parmezanul taiat bucati mici intr-un vas si cascavalul in al II - lea vas
5. restul de unt se imparte in  doua si se aseaza peste cascavalul si parmezanul bucatele
6. se presarea cateva ierburi de provance
7. intr-un vas termorezistent se pune o jumatatde de litru de apa si se da la cuptor timp de 10 minute
8. se pun vasele mici in apa fierbinte si se dau la cuptor pentru 20 de minute pana se rumeneste branza si se gatesc ouale
9. se servesc fierbinti cu paine si legume
O reteta excelenta de weekend...si de impresionat persoana iubita!
Cu incredere!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search