marți, 1 decembrie 2009

Cartofi la cuptor cu sos de nuci

O mancare destul de simpla dar foarte buna. Parca nimic nu pare mai bun ca niste cartofi rumeniti la cuptor cu unt, sau in cazul de fata cu sos de nuci. Reteta se poate adapta pentru cei care postesc prin inlocuirea untului cu margarina. Reteta: 800 gr cartofi curatati si taiati cuburi, 50 gr unt sau margarina, 50 ml ulei vegetal, 5 catei mari de usturoi, 20 nuci curatate si macinate, condimente: sare, piper, cimbru, boia dulce, curry. Se aseaza pe o tava intinsa folie de aluminiu. Untul sau margarina se taie cuburi si se aseaza pe aluminiu. Se adauga cartofii care se condimenteaza si se stropesc cu 20 ml ulei. Se da la cuptor mai bine de o ora la foc mediu. Separat de toaca usturoiul care se amesteca cu nucile macinate, cu 30 ml ulei si cu 50 ml apa. Se freaca pana se albeste sosul. La final se adauga un praf de sare. Se servesc cartofii fierbinti cu sosul de nuci. Merg ca unsi la suflet... PS: pentru cei care iubesc la nebunie leguma lor preferata: carnea, se poate servi si cu ceva carnati pe gratar.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search