miercuri, 13 iulie 2011

Supa picanta

O supa extra hot care-ti pisca simturile si iti amorteste gatul. Super!!!
Supa picanta Tom yum. Stiu ca originalul se face cu fructe de mare!!!
Pentru 4 portii:
- o jumatate de piept de pui fiert sau gatit pe gratar (150-200 gr)
- 50 gr ciuperci uscate
- zeama de la o jumatate de lamaie
- o lingurita ulei de peste
- o mana de taiatei de orez
- un plic de pasta tom yum (contine: 27% sare, 23% zahar, 10% lemongrass, 9% ulei de palmier, 8% ulei de sos de soia, 4,5% acid citric, 4% amidon alimentar, 4% usturoi, 4% tamarind,  4% chilli si 2,5% condimente)
- o mana mare de patrunjel
1. ciupercile se pun la inmuiat cu o ora inainte de a le gati
2. in 800 ml apa se fierb ciupercile timp de 10 minute
3. adaugati pasta tom yum
4. dupa doua-trei clocote adaugati puiul
5. fierbeti timp de 2-3 minute si adaugati zeama de lamaie, uleiul de peste si pastele de orez
6. la final adaugati o mana mare de patrunjel tocat
7. serviti fierbinte
I'm on fire!!!









2 comentarii:

  1. tare bine arata.reteta originala este un pic diferita dar o mai "mutilez" si eu mai ales ca nu gsesc in Pakistan ciupercile din reteta originala.tocmai mi-am dat seama ca nu am postat reteta de tum yumg khum pe blog :))
    o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti amorteste gatul ?
    Inseamna ca e pe gustul nostru.
    Delicioasa !

    RăspundețiȘtergere

Print

Custom Search

Search