marți, 6 martie 2012

Conopida gratinata

Prea multe mancaruri se gatesc pe baza de carne.
Reteta de azi: conopida gratinata. Pentru 2-3 persoane:
- 500 gr conopida congelata sau natur
- 2 oua
- o lingura de zeama de lamaie
- o lingura de smantana
- o lingura de faina de grau
- 100 ml apa
- 100 gr cascaval
- ulei de masline
- sare si piper
Se gateste intr-un vas termorezistent in cuptor timp de 35-40 de minute la foc moderat.
1. conopida se spala si se rupe in buchetele daca este proaspata
2. se aseaza conopida in vasul termorezistent si se stropeste cu zeama de lamaie
3. se prepara un sos din oua, apa, faina, sare, smantana, piper si 2-3 linguri de ulei de masline
4. se toarna sosul peste buchetelele de conopida
5. ne asiguram ca toata conopida este acoperita de sos
6. se rade cascavalul deasupra
7. se da la cuptor 35-40 de minute la foc moderat.
Se serveste ca fel principal...sau ca garnitura pentru impatimitii de carne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search