duminică, 19 decembrie 2010

Supa crema de dovleac

A trecut ceva vreme de la Halloween insa aveam un dovleac in frigider si n-am putut sa nu-l fac supa crema.
Pentru 6-8 portii avem nevoie de:
- 1 kg dovleac
- 1 ceapa medie
- 2 cartofi medii
- 2 morcovi medii
- 1 pastarnac
- o jumatate de mar mare
- 150 gr smantana grasa
- 30 gr vegeta fara sare
- sare dupa gust
1. Dovleacul se spala, se scot samburii, se taie in jumatate si se da cuptor timp de aproximativ o ora. Dupa coacere se curata de coaja si se feliaza.
2. Restul legumelor se spala, se curata, se feliaza si se pun la fiert cu vegeta
3. Dupa aproximativ 35-40 minute se adauga si dovleacul.
4. Se fierbe dovleacul timp de 15 minute in supa
5. Legumele se paseaza in blender si se amesteca cu zeama.
6. Se sareaza si se amesteca cu smantana.
7. Se serveste calda cu cateva fire de ulei de masline, crutoane si smantana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search