marți, 24 noiembrie 2009

Ciorba radauteana

Una din ciorbele mele preferate este cea radauteana. Nu c-as fi moldoveanca, dar chiar este o ciorba reusita care merge (la mine cel putin) si dimineata la prima ora si seara tarziu la o sueta. Desigur ca fiecare o face cum ii place mai mult. Asa ca uite cum o fac eu: 500 gr carne de pui (daca aveti pui crescut la tara, de la bunica...e super), 300 gr legume (morcov, telina, ceapa, sau ce legume va plac in ciorbe), aproximativ 500 gr smantana, 4 galbenusuri de ou (daca erau de la tara era super...dar cum n-avem asta e, merg si astea din comert insa nu coloreaza la fel de frumos), usturoi la discretie. Pentru servit: otet, smantana, ardel iute si patrunjel.
Se curata si se fierbe carnea de pui. Cand a fiert aproximativ o ora (depinde daca carnea de la tara sau din comert), se adauga usturoiul taiat marunt si legumele taiate. Se fierbe pana se inmoaie legumele. Se scot legumele si carnea din pui. Se strecoara zeama dupa care se dau prin robot legumele. Se curata carnea de pe oase. Se mai da un clocot cu zeama de ciorba in care se adauga legumele pasate, carnea si otetul dupa gust. Se amesteca galbenusurile cu smantana. Se ia un polonic de zeama si se toarna peste smantana. Se amesteca, apoi se toarna peste ciorba.
Se serveste cu usturoi, smantana, ardei iute, otet si patrunjel. Se termina foarte repede de mancat, promit!










Un comentariu:

Print

Custom Search

Search