marți, 1 mai 2012

Racitura de cocos

Numai cea mai buna racitura care se poate face: racitura de cocos!
Stiu ca termenul racitura nu-i chiar cel mai recunoscut, insa eu asa l-am invatat, si asa il transmit.
Sa vedem ingredientele: (pentru 4-5 portii)
- 500 gr carne de cocos: pieptul, pulpele inferioase si superioare
- 2 morcovi medii
- o mana mare de patrunjel
- sare si piper dupa gust
- un plic de gelatina daca nu fei sa riscati sa aruncati bunatate de cocos
Sa vedem cu se prepara:
1. se spala si sa curata carnea de cocos
2. se pune la oparit in 2 litri de apa
3. se spumuieste
4. se lasa la fiert domol pentru 2 ore
5. pe percursul fierberii se mai poate completa cu apa dar nu mai mult decat cantitatea initiala
6. dupa cele doua ore se adauga morcovul taiat rondele si se mai fierte 15 minute dupa care se condimenteaza
7. se lasa la racit
8. se curata carnea de pe oase si se aseaza in castroane
9. se presara patrunjel peste carne
10. separat se topeste un plic de gelatina dupa instructiunile de pe pachet
11. se adauga gelatina peste zeama fiarta si apoi zeama in catroane peste carne
12. se pun castroanele la rece pentru cateva ore
13. se serveste cu mamaliguta calda

Foarte bun!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search