luni, 16 august 2010

Paste cu smantana, sos pesto si mustar Dijon

Long time, no see. Va salut cu drag. Dupa cateva saptamani bune de concediu si munca incep cu o reteta usoara, de criza. Adica cu ceea ce aveam prin frigider.
- 250 gr paste mici (eu am avut cu winnie the pooh)
- 250 gr smantana
- 3 lingurite sos pesto
- 2 lingurite mustar sarat dijon
- 2 linguri ulei de masline pentru sos si una pentru ornat
- 100 gr pastrama de porc
- 100 gr emmentaler sau orice branza care se topeste usor
- nucsoara macinata
- rosii uscate pentru ornat
Se pun pastele la fiert dupa indicatiile de pe ambalaj. Separat se caleste pastrama in uleiul de masline si se adauga restul ingredientelor pana la omogenizare. Se toarna sosul peste paste, se rade branza deasupra si se servesc ornate cu rosii uscate si un firicel de ulei de masline. Pofta buna.

2 comentarii:

  1. foarte bune pastele tale de "criza".asta a propos de rosii uscate.stii cumva procedeul de uscare al rosiilor ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut draga Pansy, multam mult de vizita si de comentariu. Despre procedeul de uscare al rosiilor nu pot sa-ti spun multe pentru ca eu le cumpar deja uscate in ulei. Ma bate gandul la un aparat de uscat fructe si legume care trebuie sa faca o treaba buna, sau cel putin am auzit. Am vazut ca sunt mai multe metode de uscare, pe calorifer iarna, in cuptor pe hartie de copt, la soare in aer liber. Uite cateva retete la care ma gandesc:
    1. http://dobrinisabela.blogspot.com/2007/09/rosii-uscate.html
    2. http://bucatarmaniac.blogspot.com/2010/07/rosii-uscate-la-soare.html
    3. http://www.e-retete.ro/retete/rosii-uscate
    Merg la tara zilele astea si am sa-mi aduc rosii frumoase de tara. Fac apoi si eu rosii uscate. TE pup!

    RăspundețiȘtergere

Print

Custom Search

Search