sâmbătă, 17 septembrie 2011

Salata de vinete cu maioneza

O alta varianta de salata de vinete: cu maioneza, fata de cea cu galbenus de ou de aici.
Daca tot e sezon si vinetele costa 2 RON/kg trebuie sa gatiti cea mai simpla si gustoasa mancare de vinete: salata de vinete.
Sa vedem reteta:
- 3 vinete medii spre mari
- 3 linguri mari cu varf de maioneaza
- o ceapa medie rosie sau galbena
- 3 linguri ulei de masline
- sare si piper
Procedeu:
1. vinete se coc pe aragaz, direct pe ochiul aragazului, la flacara mica si dupa ce, in prealabil, ati pus staniol pe aragaz pentru protectie
2. dupa ce se lasa la racit o jumatate de ora curatati vinetele
3. lasati vinete curatate sa se odihneasca o ora ca sa se scurga zeama
4. taiati ceapa marunt
5. tocati vinetele cu un obiect din lemn (nu folositi cutit sau obiecte metalice)
6. amestecati toate ingredientele si condimentati cu sare si piper
7. gata, serviti pe paine...
Buna?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search