duminică, 8 aprilie 2012

Salam de biscuti de post

Pentru ca suntem in Postul Pastelui va invita la un salam de biscuiti de post.
Pentru 6-8 persoane:
- 500 gr biscuti simpli
- 250 gr margarina vegetala
- 100 gr rahat
- 50 gr nuca de cocos fulgi
- o sticluta de esenta de rom si de vanilie
- o lingura scortisoara macinata
- 30 gr cacao
- 50 ge zahar
- 300 ml apa
Sa vedem cum se fac:
1. biscutii se sfarma in bucati mici (fie in tocatorul de legume, in masina de tocat carne sau in rasnita de cafea)
2. intr-un lighean mare se pun biscuitii, nuca de cocos, rahatul taiat cuburi si esentele
3. separat se topeste margarina si se amesteca cu zaharul, apa si cacaoa
4. peste biscutii macinati se toarna compozitia de margarina topita
5. se amesteca pana la omogenizare
6. pe o bucata de staniol se ruleaza jumatate din cantitane si se formeaza un sul, ca un salam
7. se dau cele doua bucati de salam rezultate la rece pentru cel putin 2-3 ore
8. gata! se servesc reci
PS: eu am preferat sa nu fac salamul foarte dulce, dar se poate adauga mai mult de 50 gr de zahar

Rapid, gustos si simplu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search