joi, 26 noiembrie 2009

Clatite din albusuri de ou

Daca ti-au ramas albusuri de ou dupa anumite mancaruri (mie de la ciorba radauteana) poti face niste bezele de casa extraordinare, un chec delicios sau, in cazul de fata, clatite cu albus de ou. Ai nevoi de: 4 albusuri de ou, 1 ou intreg, 300 gr lapte, 400 gr faina, 150 gr zahar si jumatate de plic de praf de copt. Bati albusurile spuma cu zaharul. Separat amesteci oul, cu laptele, praful de copt si faina. Incorporezi apoi albusurile in aluatul de clatite. Trebuie sa ai consistenta unei budinci. Se coc in forme speciale, daca sunt, sau in tigaia de teflon unsa cu ceva ulei. Se servesc cu gemuri. Eu am avut peltea de coacaze acruta si dulceata de fructe de padure. Nemaipomenit!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search