sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Tocanita de ceapa cu carne de pui

As mai incepe o serie...let's cook with what we have...insa mi-e teama ca se plictiseste lumea de atatea seriale. Asa ca fara serie, astazi va prezint tocanita de ceapa cu pui. Este o mancare bogata, foarte dulce si aromata.
Pentru 2-3 portii avem nevoie de:
- jumatate kg carne de pui
- 5 cepe medii
- 2 morcovi medii
- o conserva 400 ml rosii intregi in sos tomat
- cateva fire de ulei
- mult cimbru si 3-4 foi de dafin
- ceva vegeta (de casa sau de care aveti)
- sare si piper
1. se spala carnea si se pune la fiert cu 2 litri apa
2. se spumuieste si se fierbe pana apa se injumatateste
3. se adauga morcovii taiati mic, cimbru si foile de dafin
4. se mai fierbe 10-15 minute
5. se adauga rosiile taiate cuburi, ceapa si inca o jumatate de litru de apa
6. se gateste amestecand continuu inca o jumatate de ora
7. se condimenteaza dupa gust
Se serveste cu salata de varza murata, sau cu orice muraturi va sunt la indemana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search