luni, 6 iunie 2011

Rosii umplute

Revin cu o reteta de weekend, super usoara si simpla.
Pentru 20 de rosii medii (aproximativ 2-2,4 kg) bine copate avem nevoie de:
- 350-400 gr carne tocata amestec (porc si vita)
- 2 oua (unul nu apare in poza initiala, fiind o aditie ulterioara a retetei, semn al dezinteresului meu in a gati dupa retete...si placerea de a gati dupa cum simti, adaptandu-te dupa cum iti dicteaza starea de spirit)
- 20 de rosii medii, bine copate si destul de tari
- o ceapa jumatate
- un morcov jumatate
- 200 gr orez prefiert
- verdeata uscata sau naturala, dupa cum aveti la indemana
- sare, piper
Mod de preparare:
1. se toaca in tocatorul de legume morcovul si ceapa
2. se amesteca ceapa, morcovul, orezul, verdeata, si ouale pana obtineti o compozitie omogena
3. condimentati cu o jumatate de lingurita de sare si piper dupa preferinte
4. spalati rosiile si taiati-le capacele
5. scobiti miezul rosiilor (eu am folosit dispozitivul pentru scos samburii merelor si perelor)
6. umpleti rosiile scurse de zeama cu amestecul obtinut si puneti capacele rosiilor peste acestea
7. din zeama si miezul rosiilor faceti un suc prin blenduirea acestora sau tocarea in tocatorul de legume
8. sarati sucul, adaugati ceva zazavat si turnati sucul peste rosiile asezate intr-un vas termorezistent
9. dati la cuptor rosiile timp de o ora jumatate la foc mic
10. in functie de cum va coace cuptorul este recomandat sa verificati rosiile la o ora de la coacere
11. se servesc cu smantana sau ardei iuti
Foarte gustoase. Garantat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search