duminică, 18 martie 2012

Lapte de soia II

Lapte de soia


1.  o cantitate de boabe de soia se pune la inmuiat pentru cel putin 10 ore (o marime de boabe de soia, 4 marimi de apa)
2. dupa inmuiere se dau boabele de soia prin blender cu putina apa pana se formeaza o pasta alba spumanta
3. se adauga apa la blenduire (cam inca de 4 ori decat cantitatea initiala de boabe de soia)
4. toata compozitia alba se pune la fiert si se spumuieste
5. dupa fierbere (se amesteca tot timpul pentru a nu da in foc), se strecoara compozitia printr-un tifon sau prosop de bucatarie foarte curat.
6. sucul care resulta este laptele de soia iar resturile de soia sunt foarte bune pentru a prepara mancaruri vegetale. Se stoarce foarte bine compozitia de lapte pentru ca resturile din soia sa ramana cat mai uscate. Aceste resturi se pot congela pentru o preparare ulterioara
7. laptele de soia se tine in frigider 5-6 zile. Aceste nu are un gust deosebit insa poate fi usor amestecat cu: cacao, zahar, miere, scortisoara, nucsoara, etc. Este un produs foarte usor de realizat, destul de ieftin si foarte sanatos. Cam jumatate de kg. de boabe de soia costa undeva la 2-3 lei. Iar din aceasta cantitate de soia se pot obtine undeva intre 4-5 litrti de lapte de soia mai mult sau mai putin concentrat. 



Un comentariu:

  1. Super reteta!
    Chiar ma gandeam cum as putea sa fac eu laptele ala care costa atat de mult la supermarket.
    Multumesc de reteta!

    RăspundețiȘtergere

Print

Custom Search

Search