marți, 6 martie 2012

Aluat pentru pizza

E buna tare pizza de casa pentru ca se gateste cu ingredientele preferate si se folosesc gramaje preferentiale, daca vrei iti pui extra cascaval, sau dca vrei iti faci pizza cu extra sos, etc.
De cand am masina de facut paine nu mai fac aluat de pizza de mana, insa reteta se poate face foarte bine si manual. Pentru aluat de pizza pentru doua portii (doua tavi) avem nevoie de:
- 4-5 linguri de ulei de masline sau ulei vegetal
- 500 gr faina de grau
- 250 ml apa calduta
- 1,5 lingurite de drojdie uscata
- 1 lingurita de sare
- ierburi mediteraniene pentru o aroma deosebita
1. in masina de paine se pun ingredientele in ordinea enumerata
2. daca nu aveti masina de paine pregatiti aluatul clasic si lasati-l la dospit, la cald, pentru o ora
3. daca se gateste in masina de paine selectati programul de paine si....faceti-va treba prin casa, aluatul va fi gata in1,5 ore, dospit, caldut si puhab.
4. se imparte aluatul in mici bucati care se intind in forme rotunde cu mainile sau cu sucitorul
5. pentru pizza am folosit sos de pizza home-made, bacon, muchi de porc si cascaval.
7. ordinea asezarii ingredientelelor difera: fie aluat - sos - carne - cascaval, fie aluat - sos -cascaval - carne
6. se coc mini pizzele timp de 20 de minute la foc potrivit
Se mananca repede!
Foarte gustoase si simple!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search