joi, 31 decembrie 2009

Oua umplute - reteta cea mai simpla

Tot la aperitiv pentru orice ocazie festiva, va recomand, cand nu aveti timp de lucruri elaborate, oua umplute. Sunt extrem usor de facut, nu dureaza decat vreo jumatate de ora (cu tot cu fierberea lor). Pentru un platou normal reteta are nevoie de:
- 5 oua mari care se fierb aproximatix 20 minute
- 150 gr pate de porc (recomand, daca este timp sa cumparati pate de porc de la Selgros, de la sectiunea carne proaspata pentru ca are....70% ficat de porc...sincer, foarte gustos, si nici nu e scump)
- 50 gr unt
- o lingura mare de mustar si una de maioneza
- cateva fire de marar proaspat
- sare si piper
Dupa fierberea oualelor se taie in jumatate cu un cutit cu lamela lata, si se scot galbenusurile. Acestea se paseaza cu furculita si se amesteca cu pateul, untul, mustarul, maioneza si condimentele. Se umplu jumatatile de ou, si se orneaza dupa plac cu gogosari la otet, masline, castraveti murati, etc. Eu n-am avut timp de ornat si le-am servit asa. S-au terminat primele.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search