marți, 28 decembrie 2010

Piftele aperitiv pentru Revelion cu mac si susan

Pentru un aperitiv festiv, de sarbatori, va propun piftele cu mac si susan.
Pentru 8-10 persoane avem nevoie de:
- 700 gr carne macra de porc (coltet sau pulpa)
- 300 gr pulpa de vitel
- 300 gr slanina porc
- 3 cepe mari
- 2 cartofi mari
- o capatana intreaga de usturoi
- condimente (sare, piper, boia dulce si iute etc)
- 2 oua mari
- 2-3 linguri pesmet
- 150 gr susan
- 70 gr mac
Pentru a obtine o componenta omogena a piftelelor (daca va place acest lucru, desigur) va recomand sa congelati carnea pe care sa o treceti prin robotul de bucatarie. Asa am procedat eu si imi place mai mult consistenta carnii. Obtineti o pasta moale, omogena, fara cocoloase. Oricum, puteti merge si cu clasica masina de tocat carne sau sa cumparati carne tocata amestec.
1. Tocati carnea
2. Treceti prin masina de tocat carne, sau prin razatoarea fina ceapa, cartofii si usturoiul.
3. Amestecati toate ingredientele intr-un lighean mare.
4. Condimentati si lasati compozitia sa se "odihneasca" timp de o ora
5. Formati bilute de dimensiunea dorita (va recomand folosirea unor manusi chirurgicale pentru a evita necesitatea spalarii mainilor de mai multe ori, ori lipirea aluatului de maini)
6. Tavaliti piflelele prin susan si prin mac
7. Prajiti piftelele in baie de ulei pe ambele parti
Cateva fire de susan sau de mac se vor desprinde de piftele, insa cele care raman se vor praji crocant...
Se mananca, dupa preferinte, in aproape orice combinatie.
Sarbatori Fericite!

4 comentarii:

Print

Custom Search

Search