duminică, 20 iunie 2010

Pui cu ananas si lapte de cocos


Din seria obsesiei mele pentru pieptul de pui si pentru retelete asiatice, o reteta foarte usoara si simpla. Destul de extotica insa foarte sanatoasa si rapida: supo-mancarica picanta de piept de pui cu ananas si lapte de cocos.
Sa vedem ingredientele:
- un piept de pui mare taiat cuburi
- ananasul bucati intr-o conserva fara zeama
- o conserva (400 ml) lapte crema de ananas (la Metro, la sectiunea compoturi, undeva 6,8 RON)
- 50 gr telina taiata felii subtiri
- 50 gr morcov taiat subtire
- 50 gr mazare din conserva
- un ardel iute verde taiat rondele
- o ceapa rosie mica taiata rondele
- 10 linguri ulei de masline
- curry, ghimber macinat, nucsoara macinata, condimente asiatice, sare, piper si boia dulce si iute de ardei (ma intrebam ce-am uitat sa pozez de data asta)
- fulgi de migdate pentru servit
- 750 ml apa
N-am mai pozat toate etapele, din exces de lumina in bucatarie, asa sa le prezint:
- dupa curatarea, spalarea si maruntirea tuturor ingredientelor se calesc in ceva ulei toate legumele
- se rumeneste puiul in restul de ulei
- se adauga toate ingredientele intr-o oala de supa
- se adauga apa si condimentele si se da un clocot
- se adauga laptele de cocos si ananasul si se mai fierb timp de cateva minute

Se serveste calduta cu fulgi de migdale. Foarte buna!

2 comentarii:

  1. O combinatie interesanta.
    O leapsa si mai multe premii te asteapta.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Maria, multumesc foarte mult de premii si de leapsa. Te pup!

    RăspundețiȘtergere

Print

Custom Search

Search