sâmbătă, 12 iunie 2010

Paella

Daca tot avem legaturi cu Spania zilele astea si pentru ca am mancat o data o paella adevarata, facuta de un profesionist am facut saptamana asta paella. Nu este chiar o reteta foarte simpla, insa este foarte gustoasa.
Ingrediente:
- 10 creveti nedecorticati pentru final
- 150 gr creveti decorticati
- 200 gr carne de porc taiata cuburi
- 200 gr carne de pui taiata cuburi
- un ardel rosu taiat cuburi
- 100 gr mazare boabe
- pasta de tomate
- 3 catei de usturoi
- 5 linguri ulei de masline
- un pahar de 300 ml plin cu orez prefiert cu bob lung
- o lingurita sare
- o lingurita boia de ardei dulce
- o lingurita curry
- o jumatate lingurita praf de cili
- o jumatate de lamaie pentru servit
PS: ar fi trebuit si ceva sofran, dar nu numai ca e super scump...nici n-am gasit pe aici pe la noi. 
Procedeu:
- intr-o tigaie metalica cu baza cat mai mare se pune uleiul la incins
- se taie cuburi carnea de porc, pui, ardeiul si cateii de usturoi
- se adauga in uleiul incins carnea de porc si cea de pui
- se prajesc 5 minute la foc mare
- se adauga ardeiul si usturoiul si se mai calesc inca 5 minute
- se adauga pasta de tomate, mazarea si 300 ml apa si condimentele
- se fierb inca 10 minute toate ingredientele
- se adauga crevetii decorticati
- adaugam orezul si amestecam in tigaie ca orezul sa fie distribuit uniform
- se mentine tigaia pe foc la flacara medie timp de 10 minute fara a se mai invarti
- se adauga crevetii nedecorticati si se mai lasa inca 10 minute pe foc mediu pana tot lichidul se evapora
- se verifica orezul daca e fiert si de pune un prosop umed peste tigaie pentru 5 minute
- se serveste cu lamaie si un vin alb
Crusta de pe fundul tigaii este foarte apreciata in Spania si nu numai, asa ca nu o aruncati...
Tratar, buen apetito!

3 comentarii:

  1. arata grozav paella ta ! nu m-am incumetat inca s-o fac ,dar am mancat.
    te-as ruga sa-ti dezactivezi verificarea cuvintelor,ca e tare enervanta si nu foloseste la nimic,decat la pierdut vremea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Pansy, iti multumesc de comentariu. De abia astept reteta ta. Sa ma anunti. Rezolvat, am dezactivat. Te salut cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. de cum se racoreste cat de cat o execut !

    RăspundețiȘtergere

Print

Custom Search

Search