sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Placinta cu mere

E o placinta lenesa, cu aluatul facut la masina de facut paine.
Daca aveti masina de facut paine inlocuiti apa din reteta cu lapte din reteta de aluat de pizza si triplati cantitatea de zahar. Daca nu aveti masina de facut paine pentru aluat va trebuie:
- 240 ml lapte sau apa calduta
- 480 g faina de grau
- 1-2 linguri de ulei
- 1 lingurita de sare
- 3-4 lingurite de zahar
- 1 lingurita de drojdie uscata
Pentru framantarea manuala amestecati putin lapte caldut cu drojdia si cu o lingura de faina. Cand creste maiaua amestecati restul de ingrediente intr-un lighean. Lasati la dospit, la cald, timp de 1-2 ore.
La masina de paine lasati masina sa-si faca programul.
Pentru umplutura:
- 1 kg mere
- 3 plicuri zahar cu scortiosara (sau o lingura scortisoara praf cu 3 linguri zahar)
Curatati merele pe care le dati prin razatoarea fina. Amestecati zaharul cu scortisoara cu merele si caliti umplutura cateva minute.
Add caption
Impartiti aluatul in 2 si intindeti o foaie subtire pe care o umpleti cu jumatate din cantitatea de mere. Procedati la fel si cu a II a jumatate de aluat. Asezati placinta pe hartie de copt intr-o tava intinsa. Coaceti timp de 40-45 minute la foc potrivit.

8 comentarii:

  1. Te pup Lop!
    Ce se intampla cu premiul meu?Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Pansy, multumesc de vizita si de comentariu: ai dreptate e o idee buna pentru o zi de iarna. Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Medi, ti-am scris in mail despre premiu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Alexandrina multumesc de vizita. Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Tare faza cu ghioceii!
    MErg oare cu ciorba cu afumatura?

    RăspundețiȘtergere
  6. Raluca nu mi-am dat seama daca esti sarcastica sau ...anyway multam' de comment.

    RăspundețiȘtergere

Print

Custom Search

Search