duminică, 18 octombrie 2009

Paine la masina de facut paine - paine cu lapte si faina integrala

Cum spuneam intr-o postare mai veche de cand ne-am cumparat masina de facut paine facem paine de casa. O reteta buna si care se merita doar pentru mirosul de la finalul coacerii este acesta: Paine cu lapte si faina integrala. Masina de paine pe care o avem face paine de jumatate de kilogram, de 750 grame sau de 1 kilogram. Pana nu demult faceam paine de 1 kg, dar cum suntem doar 2, se strica destul de repede (aici ar punea fi un dezavantaj, ca nu tine painea de casa 5 zile asa cum tine cea din comert, insa avantajul ca e de casa, si cel mai important.....nu are aditivi de crestere, mentinere sau cine stie ce agenti de afanare sau emulsificatori cum are paine din comert....merita, si daca ai norocul meu de a avea faina de la moara din satul bunicii.....la noi nu e bunica, e matusa sotului, insa ce mai conteaza...e paine de casa cu gust de paine de casa, miros teribil si ingredienete identificabile), asa ca m-am hotarat sa fac de 750 grame. Ingrediente: 250 grame lapte (merge si smantana, lapte batut sau iaurt), 60 grame margarina topita (se poate pune unt sau ulei), 350 grame faina alba de grau, 50 grame faina integrala, 1 lingurita sare, 2 lingurile zahar, 1 lingurita drojdie uscata. Se pun lichidele, se pune faina, sarea, zaharul si drojdia, se alege programul....si se porneste minunea....care amesteca ingredientele, le creste, si le coace.








4 comentarii:

Print

Custom Search

Search