joi, 4 februarie 2010

Supa de porumb cu conopida

Supa de legume este o mancare foarte sanatoasa si pentru cei carora nu le stau legumele "in gat" este, o delicatesa. Cel putim mie imi place mai mult decat multe feluri consacrate de mancare. Ce e frumos la supele de legume este faptul ca se pot realiza din orice si vor fi delicioase oricum. Mie imi place mult porumbul...si de aceea supa de astazi este cu porumb:
- 300 gr porumb congelat sau la conserva
- 200 gr conopida congelata
- 100 gr baby morcov
- 70 gr telina
- 30 gr radacina patrunjel
- 8 buc catei de usturoi
- o ceapa mica
- o bucata mica de ghimbir
- 2 felii grefa roz
- 2 linguri condimente de legume
- 1 pahar smantana grasa
- un cub mic de unt
- sare, piper, cimbru
- cascaval ras pentru ornare
Se caleste ceapa, se adauga pe rand ingredientele tocate marunt. Dupa fierbere adaugati smantana diluata in ceva supa. Se serveste cu cascaval ras, ceva smantana suplimentar, piper proaspat macinat si o lingurita de ulei de masline. Foare buna...







marți, 2 februarie 2010

Pizza cu peste, avocado si kiwi

Weekend-ul trecut parca a fost virus prin tara, multe blogger-itze gastronomice au facut pizza. As numi dar cine urmareste "piata" stie. Desigur, ca am facut si eu pizza...nu, nu ne-am vorbit...v-am spus eu ca a fost virus. Cu aluat dospit (ca asa cred ca este cea mai fericita pizza) am facut 3 feluri de pizza: una cu salam si sunca, una cu carnati si mozzarela si vedeta de astazi: pizza cu peste avocado si kiwi. Poate multi o sa strambe din nas...cred...insa cine nu va incerca n-are cum sa stie...cel putin asa e motto-ul meu. Andare:
- aluat dospit (500 faina, un praf de sare, un praf de zahar, o lingurita drojdie, 3 linguri ulei, un ou si apa cat cuprinde, framantate si dospite pentru cel putin 2 ore)
- 1 avocado
- cateva bucati de peste marinat, sau afumat daca va place mai mult
- 3 linguri sos e rosii, sau ketckhup cu ierburi de la Hellmans
- 1 kiwi
- 100 gr mozzarela sau cascaval
Se intinde foaia de blat, se unge cu sosul de rosii, se aseaza ingredientele si se da la cuptor pe hartie de copt pentru 2- minute.






luni, 1 februarie 2010

Cea mai simpla reteta festiva - pui rumen pe sticla

Cand urmeaza un eveniment festiv, cand ai de impresionat, cand ai timp dar n-ai chef, sau cand ti-e pofta de un pui rumen poti sa faci o reteta extraordinar de simpla si de buna: pui pe sticla. Cat de simpla e?
- 1 pui mediu, aproximativ 1,5 kg spalat si curatat
- 1 sticla goala de 500 ml cu gatul lung
- 1,5 litri apa
- condimente: cimbru, boia, curry, sau orice condimente va sunt pe plac
- uitam...si o scobitoare
Dupa curatarea si spalarea puiului il condimentati din belsug atat la exterior cat si la interior cu ce condimente va plac. Sticla o umpleti cu apa. Puiul il infingeti in sticla pana ajunge la gat. Puneti restul de apa intr-un vas yena si dati la cuptor la foc foarte mic timp de 3 ore. Dupa 2 ore intepati carnea cu scobitoarea pentru a permite grasimii sa se scurga. Dupa cele 3 ore, sau mai bine spus dupa ce observati ca e rumen tare puiul in scoateti si il lasati sa se odihneasca timp de 20 minute. Apoi cu un prosop curat extrageti puiul de pe sticla. Gata! Va fi asa de fraged de se va rupe bucati... Serviti cu garnitura de legume, orez, etc. Simplu dar foarte festiv.






sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Pui cu paste la cuptor

Seria mancarurilor simple poate oricand ca se realizele cu toate Ideile Zilei Maggi. Cand esti in graba, nu ai multe ingrediente la indemana, si nici multa imaginatie recomand: pui cu paste la cuptor.
- 1 plic Maggi Idea Zilei
- o jumatate de piept de pui taiat cuburi si prajit in ulei, se poate inlocui cu 150 gr sunca, ca in indicatiile de pe pachet
- 200 gr paste scurte
- 700 ml lapte
- 150 gr cas de oaie sfarmat si sarat, sau 100 gr cascaval ras
Se pun intr-o tigaie pastele peste care se aseaza puiul. Laptele caldut se amesteca cu plicul de Maggi si se toarna peste paste. Se adauga branza si se dau la cuptor timp de 40 de min la foc mediu. Sunt bune de servit calde. Pofta buna!






miercuri, 27 ianuarie 2010

Clatite cu mere si gem de caise

Stiu ca o sa spuneti...uite inca o alta reteta banala de clatite...insa indraznesc sa va contrazic. Reteta de clatite cu mere si scortisoara este putin diferita. Pentru ca merele si scortisoara se pun in compozitie si dau un gust si textura extraordinara. Interesati?
- 8 linguri mari cu varf de faina alba de grau
- 300 ml lapte
- 3 oua
- 2 mere foarte mari date prin razatoarea foarte fina, aprox 700 gr
- praf de scortisoara
- 3 linguri de zahar.
Se amesteca toate ingredientele pentru a obtine o compozitie lejer vascoasa. Se coc pe post de clatite mai groase si se umplu cu gem de caise...sau ce face va face placere.
Foarte gustoase, moi si lejere. Cu lapte rece merg ca unse. Indrazniti...







Print

Custom Search

Search