marți, 1 mai 2012

Fasole cu costita afumata

O mancare traditionala foarte simpla.
Pentru 7-8 portii:
- 500 gr fasole alba fiarta
- 500 gr costita afumata
- 3 cepe medii
- o legatura de loboda
- marar si cimbru uscat sau verde
- 300 ml suc de rosii
- 3 linguri de ulei
- sare si piper
Preparare:
1. se fierbe fasolea in 3 ape
2. costita se spala si se taie in bucati medii
3. se pune costita la fiert si se spumuieste
4. dupa ce nu mai are spuma in apa in care fierbe costita se adauga ceapa taiata marunt si loboda
5. se fierbe totul pentru 15 minute
6. adaugam sosul de rosii si zarzavatul
7. mai fierbem pentru inca alte 15 minute si adaugam fasolea
8. se mai da totul in 2-3 clocote si se condimenteaza dupa gust
Foarte bun!

Un comentariu:

Print

Custom Search

Search