joi, 2 mai 2013

Cartofi noi cu brocoli la cuptor

O reteta de post simpla si fara bataie de cap
- 1 kg cartofi noi
- 300 gr brocoli congelat sau roaspat
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper
1. se spala f bine cartofii si se taie cuburi
2. se aseaza cartofii cu buchetele de brocoli intr-o tava pe o folie de silicon
3. se adauga uleiul si condimentele si se amesteca bine
4. se dau la cuptor pentru 1 ora
5. se servesc calzi

Musaca de cartofi cu carne de curcan

Nu e chiar o mancare de post, insa este o idee buna pentru Paste (cel putin pentru cei, ca mine, care nu mananca miel).
Pentru 10 portii, mari si sanatoase ne trebuie:
- 1,5 kg cartofi
- 750 gr carne tocata de curcan (de pe pulpe, in principal)
- 5 oua
- sare, boia dulce si piper
- apa
1. cartofii se fierb in coaja in proportie de 70% (adica sa ramana destul de fermi si sa nu se sfarme)
2. dupa fierbere, curatati cartofii de coaja si ii taiati felii
3. intr-o tava asezati un rand de cartofi, peste care condimentati cu sare, piper si boia
4. asezati un sfert din carnea de curcan peste cartofii
5. procedati in acest fel pana terminati cartofii si carnea, ultimul strat insa trebuie sa fie de cartofi (eu am facut 5 straturi de cartofi si 4 de carne)
6. ouale se bat cu 200-300 ml de apa
7. turnati ouale batute peste musaca pana cand lichidul ajunge exact la ultimul strat de cartofi
8. coaceti in cuptor pentru 1,5-2 ore
9. se serveste cu muraturi sau salate asortate
Gata!!!!

duminică, 3 martie 2013

Product overview I - Orez chinezesc marca Kaufland

Sunt zile in care, din lipsa acuta de timp, pregatesc si semipreparate. Ar fi ideal daca am gati, totul de la zero, insa eu nu am intotdeauna timp, sau chef. M-am gandit sa impartasesc gandurile si gusturile mele asupra unor semipreparate care sa gasesc in supermarketuri, si nu numai.
Astazi testam orezul chinezesc marca Gustoso, fabricat exclusiv pentru Kaufland si vandut exclusiv in Kaufland.
Prezentare: mixt semipreparat cu orez, legume uscate si condimente
Cantitate si portii: 140 gr de amestec deshidratat, pentru 2 persoane
Pret: 3,49 RON
Continut: paste fainoase 40% (faina de grau grisata), orez 35%, amestec de legume (usturoi, morcov, ardei, parz), zahar, amidon de cartofi, sare iodata, potentiator de aroma: monoglutamat de sodiu, amestec de condimente, extract de drojdie, ciuperci, grasime vegetala, acidifiant: acid citric, zer.
Preparare: in 0,5 litri de apa fierbinte gatiti amestecul timp de 10 minute, la inceput la foc mic apoi la temperatura mai mare amestecand continuu.

Puncte tari: - destul de ieftin, se gateste rapid, este deja condimentat, nu este complicat de preparat, are un iz usor astiatic ceea ce-i da o nota diferita, nu are foarte multe E-uri, contituie o garnitura buna pentru o friptura, este o solutie buna in post
Puncte slabe: este mult prea sarat, aroma e curry este destul de pregnanta, trebuie consumat imediat pentru ca dupa racire se intareste si devine destul de impietrit, gustul de "orez chinezesc" este destul de fad, anumite legume nu se rehidrateaza complet in cele 10 minute de gatire si raman destul de tari,
Observatii si opinii: il recomand in situatii de criza (lipsa timp, inspiratie, bani etc.), consumat moderat, cu o garnitura buna sau simplu
Concluzii: nu este un produs excelent insa, de multe ori, este mai gustos decat ceea ce poti manca pe la food court-uri pe post de orez chinezesc. Se poate imbunatati prin adaugarea unui omlete taiata fasii. Gustul prea sarat se poate elimina prin adaugarea de orez si apa in suplimentare si implicit prin sporirea cantitatii.
Nota: luand in consideratie pretul, prepararea, rapiditatea, gustul si aroma il dau nota 7

DISCLAIMER: opiniile prezentate mai sus sunt strict personale (si subiective, in principiu), produsele testate nu constituie obiectul unei campanii de promovare a nici unui produs sau marca.

Acum cateva poze pentru ilustrare:

 

sâmbătă, 9 februarie 2013

Pate de casa din ficat de pui

De 4-5 ani nu mai mananc pate din (sau mai bine spus cu ceva) ficat din comert. Numai cand vad ca un pate are cel putin 3 ani garantie...nu mai vreau sa mananc. Asa ca facem pate din ficat de pui de casa. Mult mai bun decat orice varianta existenta in comert. Garantez! Incercati, e foarte simplu.
Pentru 6-700 grame de pate (cam cat intra intr-un borcan de 800 ml) avem nevoie de:
- 400 gr ficat de pui
- doua galbenusuri de ou
- 80 gr unt
- 30 ml ulei de masline
- 2 cepe mici
- sare si piper dupa gust
1. ficatul de pui se spala si se da intr-un clocot (cel putin 1-2 minute de fierbere)
2. dupa ce se intareste putin ficatul scurgeti apa in care a fiert si clatiti foarte bine
3. curatati ficatul de toate impuritatile (fierea si pielita daca se rupe usor). Prefer sa curat ficatul de fiere dupa ce l-am dat intr-un clocot de apa fiarta pentru ca este mai usor de curatat si nu se rupe la fel de mult
4. puneti ouale la fiert cat pentru oua tari
5. intr-o tigaie antiaderenta puneti la fiert ceapa taiata marunt si ficatul curatat cu 150-200 ml de apa
6. cand apa in care a fiert ficatul s-a evaporat verificat daca sunt fierte ceapa cat si ficatul si daca mai trebuie fierte mai adaugati 50 ml de apa si gatiti pana se evapora apa. Daca curatati inainte de a fierbe ficatul si gatiti totul din prima trebuie sa spumuiti foarte bine tigaia de resturile eliverate de ficatul in fierbere
7. intr-un robot de bucatarie adaugati ficatul fiert, galbenusurile de ou, untul moale, sarea si piperul si uleiul de masline. nu prajiti ceapa in uleiul de masline ci puneti-l crud in robot.
8. mixati compozitia pana la omogenizare si, daca e cazul, mai adaugati una, doua linguri de ulei de masline sau unt, daca preferati
9. se pastreaza in frigider, foarte bine acoperit, intr-un borcan ermetic sau cu un strat fin de ulei de masilne deasupra pentru maxim 2-3 zile
Inainte de a scoate compozitia din robot puteti adauga, asa cum am facut si eu, 2-3 linguri de zeama de lamaie. Va avea un gust usor acid, foarte rafinat.
PS: puteti inlocui untul cu  margarina, ulei de masline sau cu o crema de branza. Daca nu aveti robot de bucatarie puteti sa treceti ficatul fiert prin masina de tocat carne si sa adaugati ulterior galbenusul de ou, untul, uleiul de masline si condimentele.

duminică, 20 ianuarie 2013

Mancaruri nepostate, fara retete

Inca o serie de mancaruri nepostate in ultima vreme. Ca de fiecare data, cine vrea detalii...sa ceara!
Chesee cake cu gem de zmeura si inghetata 
Piftele de porc in aluat
Paste cu sos de tomate si ciuperci
Papanasi
Scoici (paste) cu sos de branza si ou
Saratele
Peste la cuptor cu lamaie si  cimbru
Pizza economica cu ceapa si castraveti murati
Pizza cu piept de pui
Salata cu rosii, castraveti, sunca, parmezan si rucola
Paste cu sos de branza si masline
Omleta cu creveti si cu sunca
Wafe
Pizza cu kaizer 
Orez cu lapte si sos de capsuni
Peste prajit
Salata de fructe cu inghetata
Ciorba de cartofi cu sfecla
Fasole batuta cu sos de ceapa in sos tomat

Print

Custom Search

Search