joi, 4 martie 2010

Supa bogata de legume

Legumele sunt foarte gustoase si hranitoare. Nu este nici o leguma care sa nu-mi placa, mai degraba as putea sa spun ca sunt multe feluri de carne care nu-mi plac. De accea fac destul de des supe sau ciorbe de legume...n-am reteta, inventez...
- o ceapa mica taiata marunt
- 3 catei de usturoi taiati marunt
- 4 rosii in sos tomat
- o jumatate de ardei gras taiat cuburi
- 100 gr morcov
- 50 gr varza alba taita marunt
- 5 buc varza de Brussels
- o jumatate mica de sfecla rosie taiata cuburi
- 100 gr telina si pastarnac taiat cuburi
- 50 gr mazare congelata
- o bucata de ghimbir ras
- cascaval
- ulei de masline
- piper
Se caleste ceapa si usturoiul si de adauga pe rand restul de legume. Se adauga 3 litri apa si se fierb 30-40 minute. Se adauga piper macinat si se rade cascaval deasupra. Va salut!






miercuri, 3 martie 2010

Paste de la "Magic"

Pentru ca imi plac foarte mult pastele cu pui si ciuperci de la Magic, am incercat sa reproduc reteta. Nu mi-a iesit desigur, ca n-am avut decat presupunerile asupra ....minunatelor paste...Daca cineva poate sa-mi sugereze mai mult, raman indatorata. Asa se numeste minunea: CHICKEN MUSHROOM MACARONE BAKE
- 200 gr paste melci
- 200 gr piept de pui fiert si taiat cubulete
- 100 gr ciuperci calite in ceva ulei
- 200 gr cascaval
- 150 ml lapte caldut
Se fierb pastele. Se curata si se fierbe pieptul de pui si ciupercile separat. Se aseaza ciupercile pe fundul unui vas yena uns cu ceva unt, se adauga jumatate din paste, jumatate din cascaval si jumatate din cantitatea de lapte si se da la cuptor timp de 10 minute. Se adauga apoi pieptul de pui, restul de paste, restul de cascaval si restul de lapte. Se mai dau la cuptor inca 15 minute, pana la rumenire. Se servesc fierbinti....mamma mia...







marți, 2 martie 2010

Pui cu avocado si lapte de cocos pe pat de cus cus

Din seria atractiei mele pentru pieptul de pui si mancarurile orientale, zilele trecute am gatit: piept de pui cu avocado si lapte de cocos cu garnitura de cus cus.
- un piept de pui mediu, curatat si taiat fasii
- fasii de telina, morcov, varza si orice alte legume va plac
- un avocado taiat cuburi
- 200 gr ciuperci congelate sau natur
- 200 ml lapte de cocos
- 30 gr seminte susan
- 3 linguri ulei de masline
- un buc mare de unt
- condimente asiatice
- 3 linguri sos worcestershire
- 100 gr cus cus extra fin
In ulei si unt se calesc fasiile de piept de pui. Se adauga legumele, ciupercile, sosul, condimentele si lapte de de cocos. Se prepara la foc mare, in wok, timp de 20 de minute. La final se adauga bucatile de avocado si semintele de susan.
Se fierbe cus cus-ul timp de 7 minute si se condimenteaza.
Se serveste puiul pe pat de cus cus cat este cald. Another oriental meal that makes me smile...










luni, 1 martie 2010

Shaorma

Imi place shaorma dar n-am incredere in cea cumparata de pe la colt de strata. Asa ca fac eu, mult mai buna si mai sigura. Bomba calorica...nici jumatate nu pot manca..dar imi place la nebunie. Foarte simplu de facut. Pentru 2 shaorma mari sau 4 mici trebuie:
- 2 lipii mari sau 4 mici
- 500 gr piept de pui
- 750 gr cartofi congelati sau naturali
- 2 castraveti in otet sau murati
- o ceapa mica
- maioneza
- ketchup
- mustar
- 4 catei usturoi
- 2 linguri mari smantana
Se taie carnea cuburi care se prajeste in putin ulei condimentata foarte bine. Se prajesc separat cartofii. Din usturoi si smantana, cu o lingura de ulei si ceva condimente de ierburi aromate sau mediteraniene se face un sos. Se incalzesc lipiile care se ung cu sosul de smantana. Carnea racita si taiata se aseaza pe mijlocul lipiei, apoi se aseaza cartofii, castravetii, ketchup-ul, maioneza si mustarul. Se servesc calde in folie de aluminiu...









Min implineste 5 ani!

Astazi este ziua lui Min. Implineste 5 ani. La multi ani Min, sa primesti numai trenuri.
Cu dedicatie de la nana pentru tine!


Print

Custom Search

Search