marți, 3 ianuarie 2012

Tochitura moldoveneasca

Cum suntem din Moldova nu putem sa nu gatim la Ignat tochitura moldoveneasca.
Desigur cea mai buna este cea facuta pe plita...cu lemne insa ne adaptam si gatim si pe aragaz.
Sa vedem reteta pentru doua persoane:
- o bucata carne de porc care sa includa si ceva grasime (400 gr)
- un carnat de casa afumat (150 gr)
- o bucata de slanina traditionala afumata (50 gr)
- ceva pastrama traditionala afumata (30 gr)
- un ou
- branza de oaie traditionala de putina daca se poate (200 gr) unde nu se poate inlocuiti cu telemea, branza de burduf sau feta
- malai din faina de porumb (150 gr)
- unu sau doua oua
Sa gatim:
1. carnatii, slaninuta traditionala si pastrama se prajesc in suc propriu intr-o tigaie antiaderenta
2. carnea de porc se taie bucati si se prajeste, tot in suc propriu, pana la rumenire
3. se amesteca cele doua tipuri de carne si se mai prajesc un minut impreuna
4. separat se face o mamaliga din malai, un praf de sare si apa
5. cand e gata carnea se aseaza intr-un vas mai mare cu tot cu grasimea pe care carnea a lasat-o
6. se aseaza mamaliga cand e gata in grasimea de la tochitura
7. se pune branza de oaie astfel incat mamaliga sa cuprinda cat mai mult din branza si sa se scalde in grasimea tochiturii
7. se prajeste un ou in putina grasime de la carne care se aseaza peste mamaliga
Se serveste calda cu vin sau tuica, sau pentru cei mai nostalgici cu socata de casa!

Un comentariu:

  1. Una din mancarurile mele preferate. Tare, tare buna! Si ai pregatit-o exact cum imi place mie!

    La multi ani, un An Nou fericit!

    RăspundețiȘtergere

Print

Custom Search

Search