duminică, 10 aprilie 2011

Tocanita de ciuperci cu piept de curcan, smantana si mult........... marar

O tocanita bogata, de weekend, cu aroma imbietoare si foarte simplu de facut.
Pentru 4 portii, timp executie aproximativ o ora, ne trebuie:
- 500 gr ciuperci, eu am ales ciupercile brune
- 500 gr piept de curcan, curatat, spalat si taiat cuburi
- o ceapa mare
- sare, piper si marar, fie uscat fie verde
- 200 gr smantana grasa, 20%
- 30 ml ulei de masline
- 150 ml apa
1. curatam pieptul de curcan, si il portionam cuburi
2. spalat si curatam, daca e cazul, ciupercile pe care apoi le taiam in bucati
3. in uleiul incins prajim, pana la rumenire, pieptul de curcan
4. adaugam ceapa taiata marunt pe care o calim 2-3 minute
5. adaugam ciupercile, punem capac la tigaie si gatim timp de 15 minute
6. cand incepe zeama lasata de ciuperci sa se evapore, adaugam apa si mai fierbem timp de 15 minute
7. adaugam mararul si smantana pe care le amestecam
8. condimentam si mai gatim timp de 1 minut
Pare greu, incercati si va asigur ca nu e!!!

Un comentariu:

  1. intotdeauna mancarurile simple si cu dragoste si corect facute sunt bune !

    RăspundețiȘtergere

Print

Custom Search

Search