marți, 8 februarie 2011

Rata la cuptor

O reteta festiva....de weekend.
Pentru 2-3 portii (cine stie...intelege ca nu poti manca mult dintr-o rata, cavitatea toracica este extrem de mare, pieptul destul de subtire, iar pulpele destul de mici)
- o rata de 2 kg
- 2 mere
- 1 portocala
- 1 ceapa
- multa miere de albine
- 2 linguri mustar
- sos de soia
- condimente diverse
1. Se spala si se curata rata.
2. Se toaca ceapa si se amesteca cu merele date prin razatoare, portocala taiata cuburi, 3 linguri miere, condimentele si sosul de soia
3. Se umple cavitatea toracica cu umplutura de mai sus
4. Se prinde pielea cu scobitori pentru a permite amestecului sa ramana in interior
5. Se da la cuptor pe un suport care sa permita scurgerea grasimii (tava cu grilaj)
6. Se rumeneste la foc mic timp de 3-4 ore
7. Din zeama ramasa din compotitia de umplut se face un sos cu lingurile de mustar, inca 2-3 linguri sos de soia si multa miere de albine.
8. Se unge rata cu acest sos cat de des posibil (5-6 ori) in timpul coacerii
Se serveste cu piure de cartofi...sau ce garnitura va place.
POfta mare!

Un comentariu:

  1. am bantuit prin tara in loc sa bantui prin eter si sa vad reteta asta grozava! ca ma invitam la o ciosvarta de rata!

    RăspundețiȘtergere

Print

Custom Search

Search