duminică, 30 ianuarie 2011

Papanasi

O reteta traditionala, foarte gustoasa, insa destul de lipicioasa. Nu-mi plac aluaturile lipicioase care trebuie facute cu mana. Dar, asta e, papanasii sunt buni si merita. Pentru 8 papanasi mari ne trebuie:
- 500 gr branza de vaci 
- 3 oua
- 2 linguri zahar
- 2-3 linguri zahar vanilat
- o jumatate de lingurita de bicarbonat alimentar stins in ceva otet sau in zeama de lamaie
- 20-25 linguri de faina de grau
- 250 ml ulei pentru prajit
Pentru servit:
- duceata dulce acrisoara (merisor, visine, cirese amare, coacaze)
- smantana
1. se amesteca ouale cu branza si cu zaharul
2. amestecati bicarbonatul cu zeama de lamaie
3. turnati bicarbonatul in compozitie 
4. adaugati faina treptat pana obtineti o compozitie lipicioasa. greseam de multe ori si puneam faina pana aluatul devenea nelipicios, ca un aluat de paine, doar ca rezultatul final nu era moale, era destul de rigid. papanasii ar trebui intotdeauna sa fie fragezi si moi. 
5. aluatul licipicios in formati in bilute, cu multa faina, le modelati in rotite in care faceti o gaura cu degetul prin mistari circulare in multa faina
6. separat formati bilute mult mai mici care vor fi motul papanasilor
7. prajiti in ulei pe ambele parti papanasii
Se servesc cu dulceata si smantana. Pofta mare!!!!


Un comentariu:

Print

Custom Search

Search