duminică, 5 decembrie 2010

Pui cu curry

Mi-am declarat de multe ori dragostea pentru mancarurile orientale, exotice. Mai putina sare, mai putine grasimi, mult mai multe mirodenii, foarte putina carne rosie, gust inedit, rapide si usor de facut. Singurul inconvenient il constituie lipsa condimentelor pe piata sau pretul destul de piperat pentru o parte din ingrediente. In rest...extraordinare...
Reteta de azi e simpla, ca sa nu ne contrazicem...cu sloganul...
Pentru 2 porti generoase avem nevoie de:
- 2 bucati zdravene de piept de pui (aproximativ 800-900 gr)
- 4 cepe (aproximativ 300 gr)
- ghimbir proaspat sau praf
- o conserva de rosii taiate bucati sau 3 rosii medii bine coapte
- 5 linguri ulei vegetal
- cate feluri de curry gasiti in raftul de mirodenii (eu am gasit vre-o 2)
- amestec de mirodenii indiane: curry masala, garlig and ginger chicken masala si ineditul turmeric

Instructiuni:
1. ceapa se taie felii si se caleste in 2 linguri de ulei.
2. pieptul de pui se spala, se curata si se feliaza bucati mici
3. pieptul de pui feliat se prajeste in restul de 3 linguri de ulei
4. ginger-ul se da prin razatoare
5. intr-un wok mare se pune puiul prajit, rosiile, gingerul, ceapa si jumatate de litru de apa
6. se da un clocot si se adauga prafurile de curry si restul de ingrediente dupa gust
7. se gatesc toate ingredientele in wok timp de 15-20 minute pana scade apa
8. la final se adauga cateva fire de patrunjel pentru contrast
Se serveste cu orez fiert.
Hot...!!!

2 comentarii:

Print

Custom Search

Search