miercuri, 7 aprilie 2010

Saratele pentru Mirela si Adriana

Recunosc, nu se compara prajiturile de casa cu mai nimic din comert...si imi amintesc cu drag de perioadele cand gateam toate prajiturile de casa la aniversari, sarbatori si alte evenimente.

My big sister era de profesie, si recunosc o mare parte din retetele pe care le cunosc de la ea le-am invatat. Nu lipseau niciodata saratelele facute cu untura si branza de burduf. De dorul saratelelor din copilarie am facut dupa...mai mult de 10 ani saratele. Cum n-am avut untura am pus unt...mult mai bune insa gustul mai bun tot din untura parca venea...
- un pachet de unt la temperatura camerei
- 2 oua
- 50 gr margarina
- 300 gr branza de oi, telemea sau branza de burduf
- o jumatate de pachetel de drojdie
- sare
- 800 gr faina
Se amesteca toate ingredinetele in robot sau in mixerul de aluat. Se lasa la dospit timp de o ora, se intand cateva foi subtiri care se taie cu fome de saratele. Se coc pe hartie de copt timp de 20-25 minute la foc moderat. Se pot unge cu ou batut si presara cu mac sau susan. I miss my times with my two sisters and my childhood! I love you both!

2 comentarii:

  1. Felicitari! Hristos a inviat! Scuze ca asa de tarziu, dar este inca saptamana luminata, asa ca vin cu ganduri de bucurie, sanatate, toleranta si iubire.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut draga Elena,
    Adevarat a Inviat!
    Multumesc pentru urari. Si tie iti trimit cele mai bune ganduri de sanatate, fericire si iubire!

    RăspundețiȘtergere

Print

Custom Search

Search